Aki a világkupát bünteti, az egyik legbátrabb ember a pályán

Bárki, aki büntetést alkalmaz, az egyik legbátrabb ember a pályán. Amikor a világbajnokság elődöntőjében 1990-ben a Nyugat-Németország elleni büntetésekre kerültünk, az első dolog, amire gondoltam: „Remélem, hogy nem kell egyet vennem.” A félvezető átlépésével foglalkoztam, és nem bántam, hogy szankciókat szedtem, abban az időben.

Nem volt előzetes terv, hogy ki fogja rúgni nekünk Sir Bobby Robsontól. Ismerte azokat, akik határozottan megtennék – Gary Lineker mindig a bankárunk lesz – és aztán azt hiszem, hogy ez volt az eset, aki el akarja venni egyet.Lejött az, hogy egyetlen hely maradt, és míg Chris Waddle nem igazán akarta felvenni, felemelte a kezét. „Nyilvánvaló volt, hogy különleges”: amikor Jordan Pickford nem a bajnoki kezdő volt, bővebben </p >

A mai játéktól eltérően – és amint láttuk a Gareth Southgate Anglia-val – a meccs előtt még semmi sem volt, félidőben semmi sem arról, hogy mi történne, ha büntetésre kerülne. Nem hiszem, hogy valaki erre gondolt volna. Mi voltunk az első angliai csapat, aki részt vett a lövöldözésben.

Most mindenki beszél róla, de akkor beszélgettél egy játék nyeréséről 90 perc alatt vagy extra idő alatt. Nem hitted, hogy büntetések történnek.Remélem, hogy reméltem, hogy az nem haladja meg az első ötöt, mivel én és Peter Shilton között lennék az, aki az utóbbit fogja elvégezni.

Most a házi feladatot elvégezték a büntetésekkel kapcsolatos idő – a kapus milyen irányba megy, az ilyen. De a labdarúgásban mindig van egy tanulási időszak – 1990 volt a tanulási időszak. Anglia először büntető lövöldözésben volt és nem nyert, így nagyon negatív vita vált be arról, hogy miként nem készültek fel az oldal.

Ma mindenki szakértő, mondván, hogy legyen büntetések gyakorlása – a közösségi média azt jelenti, hogy vannak olyanok, akik több millióikban tudják hangolni, hogy jobb elképzelésük van, mint az elit szakembereknek. Southgate és Pickford dicsérettel jár – akik Anglia hátsó munkatársai?Bővebben

Véleményem: hogyan gyakorolhatja a büntetést, amikor felmegy, hogy megpróbálja bejutni a csapatba a döntőbe, vagy megmentse a csapatot? Hogyan lehet ezt megismételni az edzőterületen? Csak azt a gyakorlatot végezheti, ahol a labdát fogja dobni, de nem adhat másnak neki, hogy érezze, milyen érzés ebben a helyzetben lenni, mint Dier volt. Teljesen lehetetlen.

Az embereknek meg kell értenie, hogy nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Ezért indul a bankárjával, mint Harry Kane Kolumbia ellen, és mi Gary Linekerrel tettük – annak érdekében, hogy gólt szerezzen. Lehet, hogy Gary Linekerünk volt a végén, dicsőség kedvéért, de a lövöldözés a végére kerül?Láttad a Chelsea-val és John Terry-vel [a Bajnokok Ligája 2008-as döntőjében] – a végén akart lenni, dicsőséget keresett, és átcsúszott. Lehetett volna az egyik jobb átvevő és elment korábban? Ki tudja: ez egy és másfél tucat másik.

Sokat gondolok Chris Waddle hiányozásáról, és nem látom a problémát, mert Chris hatalmas volt a versenyen, soha nem tett egy láb rossz. Tehát sétál, és én magamra gondolok: „Ez nem jelent problémát.” A másik oldal: „Ó, Istenem, hamarosan feljövök.” Komolyan gondoltam, hogy Chris gólt szerez. és a verseny folytatódni fog, de soha nem valósult meg. Facebook Twitter Pinterest Paul Parker belép a torinói Lothar Matthäus elleni küzdelembe.Fénykép: Professzionális sport / Popperfoto / Getty Images

Az az érzés, amikor büntetésre kerülnek? Van egy kép rólam, a kezem az arcomon. Csak leürítették. De ez egy olyan pozíció, amelyben soha nem gondoltam, hogy valaha is bemegyek. Tehát abban a pillanatban nem hiszem, hogy könnyekben akartam lebomlani. karrieremben: 15 vagy 20 perc távolságra attól, hogy potenciálisan játszhassunk a világkupán. A világkupán az elődöntőben játszottam, amely olyan nagy volt, mint akkoriban. Csak az idő múlásával fedeztem fel a meccs nagyságát. World Cup Fiver: iratkozzon fel, és kapja meg a napi labdarúgó-e-mailt.

Mégis, mi a jobb két gonosztól: veszíteni az elődöntő vagy a döntő? Nem tudom, mi a legrosszabb, ha teljesen őszinte vagyok.Kétévente, amikor egy nagy bajnokság zajlik, az emberek emlékeztetnek arra, hogy milyen közel volt. De labdarúgás szempontjából nem volt olyan közel, mert soha nem történt meg. De Gareth Southgate csapata számára ez történt, és nagyon örülök értük.

Author: admin