Fifa Gianni Infantino szerint a szövetségek támogatják a világbajnokság bővítését

Fifa elnöke, Gianni Infantino azt mondja, hogy a világ labdarúgó szövetségei „túlnyomórészt támogatják” a világbajnokság potenciális 48 csapatra való kiterjesztését.

Az Infantino erősen támogatja a játék premierjének megnyitását több országba való verseny és Fifa számos olyan formátumot vizsgál, amelyek nagyobb részvételt tesznek lehetővé, mint a jelenlegi 32 csapat modellje. A FIFA Infantino 16 háromcsapat Bet365 csoportot javasol a megújult világbajnokságért.

Bármilyen változás nem várható, hogy a 2026-as verseny előtt megtörténne, de megegyezés születhet, amikor a Fifa-tanács január 9-én találkozik Zürichben.

Az Infantino októberben azt mondta, hogy „pozitív érzés” volt a bővítésről, és a Dubai Nemzetközi Sport Konferencián szerdán, úgy tűnt, a konszenzus növekedését javasolja.BBC Sport beszámolt a svájci konferenciáról, hogy a regionális szövetségek „túlnyomórészt támogatják” a javaslatot.

Az olasz újság Gazzetta dello Sport az Infantinót idézte: „Még mindig meg vagyok győződve a részvétel bővítéséről a világbajnokságon több mint 32 csapat. Még mindig úgy véljük, hogy 40 vagy 48 csapatra növelnénk a versenyt.Egy 48 csapatba érkező verseny ugyanolyan időszakot kapna, mint a jelenlegi, és a szövetségek egyértelműen támogatják a világbajnokságot, ahol több csapat van. ”

Miközben az Infantino biztosnak tűnik, a tervei Bet365 kedvezőek lesznek a Fifa tanácsában , már elégedetlen volt más figyelemre méltó területeken.

Az európai klubszövetség (ECA), amely a kontinensen található 220 legjobb csapat összevonása, ebben a hónapban ismertette aggodalmait.

Karl -Heinz Rummenigge, a Számvevőszék és a müncheni Bayern elnöke azt mondta: „A rajongók és a játékosok érdekében a Fifát arra kérjük, hogy ne növelje a világbajnokság résztvevőinek számát. A politika és a kereskedelem nem lehet kizárólagos prioritás a labdarúgásban. ”

A Számvevőszékről úgy vélik, hogy aggódik a top játékosok iránti növekvő igények miatt.Egy 16 csoportos megoldás növelné a résztvevők számát a világbajnokság nyárán, de nem feltétlenül a maximális játékszámot bármelyik oldalra vagy egyénre.

Az Infantino Dubaiban is használta színpadját, akár a videót támogatott játékvezetőnek is, ahogyan azt a legutóbbi Club World Cup-ban tesztelték, és az oroszországi 2018-as világbajnokságon való használatra készültek. „A tesztek nagyon pozitívak voltak, és a helyes irányba mennek” – mondta

Author: admin