Szaúdi veszteség az orosz nyereség a volt Kreml sakkfõnöke alatt

Az utolsó pillanatban folytatott csereügyről Arkady Dvorkovich, a Kreml egykori segédje tárgyalt, akit a Fide világ sakkszövetségének nemrégiben megválasztottak, és megígérte, hogy átláthatóbbá teszi a játék vezetését.

Dvorkovich, a Az orosz gazdaság egyes szektorait és a Világkupát szervező bizottságot irányító modern technokrata megnyerte a sakkot egy vitatott választáson, amelyben vádoltak a szavazati vétel és a kormány beavatkozása miatt. Azóta nagy figyelmet szenteltek Bet365 annak, hogy az ő parancsnoka alatt átalakuljon a sport vállalkozása és politikája. A Gárda nézete a sakk világbajnokságáról: nem csupán népszerűségi verseny | Szerkesztés. Bővebben: www.apostas-pt.com

„Ez a helyzet vis maior.Nem lesz szokásos gyakorlat, ha csak egy versenyt veszünk fel és Oroszországba helyezzük ”- mondta Dvorkovich a Guardiannek a verseny előestéjén egy előkelő moszkvai étteremben készített interjú során. „De Oroszország egy nagy sakk hagyományokkal rendelkező ország…Csak azt tudom, hogy ha bármilyen bajom lesz bármilyen verseny rendezésével, Oroszország mindig segíthet.”

A 2018-os király utolsó pillanatában megkötött akciója. A Salman Gyors Világbajnokság és a Blitz Sakk Bajnokságon egy évre telt egyre növekvő nemzetközi nyomás a Rijádra.Jóval Jamal Khashoggi meggyilkolása előtt az országot a sakk Bet365 körében elítélték azért, mert 2017-ben megtagadták az izraeli játékosok vízumát.

Októberben Oroszország megmentette Rijádot a nyilvános zavaroktól azáltal, hogy nagyszámú tisztviselőket és üzletembereket küldött egy befektetési konferenciára, amelyet az amerikai és az európai befektetők elhagytak.

Kisebb léptékben a sakkverseny megrendezése ugyanezt tette.Dvorkovich nem volt hajlandó belemenni az üzlet részleteibe, amelyben Szentpétervár ad hoc tárgyalások során más versenyzőket, például Dubait hirdetett meg, de azt állította, hogy a Szaúd-Arábia sakkszövetséggel közösen döntenek.

A verseny jellemzői néhány sakk legnagyobb sztárja, köztük Magnus Carlsen és Viswanathan Anand. A chess.com riportere szerint Dvorkovich elmondta, hogy nem lesz sertés vagy alkohol az eseményen.

Az üzlet korai próbája annak, hogy Dvorkovich képes-e kezelni az összetett szervezeti és politikai kihívásokat. nemzetközi sakk. A fokozott átláthatóság és a Fide szerény költségvetésbővítésének platformján futott.Adminisztrációja azt állította, hogy az elkövetkező évben tízszeresére növeli a szponzorációt.

De Dvorkovich korrupcióellenes kampányát a médiában árnyékolta az orosz kormány – beleértve a nagykövetségeket is – jelentős lobbizási erőfeszítései, és a nemzeti sakkszövetségeket arra ösztönözte, hogy támogatja jelölését.

Az interjúban megerősítette a Guardianban a diplomáciai erőfeszítésekről részletezett részleteket, de azt állította, hogy ez semmi szokatlan. “Azt vádolták, hogy támogattam az orosz elnököt és a kormányt a választások során” – mondta. „Vicces volt számomra, mert ez Bet365 normális. Normális, ha államilag támogatják az orosz jelölteket. Nem arról szól, hogy megvesztegetik valakit, vagy valami rosszat tesz.Bejelentették egy olyan szakember állami támogatását, aki a szervezetet irányítani akarja. ”

A Fide elnökségének felvállalásakor Dvorkovich a becslések szerint 14 milliárd dolláros (11 milliárd font) erőfeszítést irányított az oroszországi világkupára való felkészüléshez egy

De csatlakozott az Orosz Föderáció vezetőinek kis testvériségéhez abban az időben, amikor a nemzetközi sport egyre politikaibbé vált, különösen a 2014-es szocsi-olimpiai doppingbotrányok következtében. .

“Nem sokan vagyunk” – jegyezte meg, beleértve a kerítés, sportlövés és a szambo, az orosz harcművészet fejeit.

“Meg kell védenem az érdekeit. Az összes tagszövetségnek nemcsak Oroszországról van szó – mondta Dvorkovich, amikor azt a kérdést kapta, hogy az adminisztráció hogyan javíthatja Oroszország imázsát külföldön. “De ha jó eredményeket tudunk mutatni, akkor ez pozitívan befolyásolja Oroszország imázsát is.”

Author: admin