„A tény, hogy létezünk, hatalmas”: Irán nők a világszínvonal felé mutatnak

„Nem beszéltem a nyelvet, vagy semmit sem tudtam a kultúrámról – csak annyit tudtam, hogy az étel nagyon jó” – mondja Khosrowyar a Guardian-nek. “Tizenkét évvel ezelőtt sok korlátozás volt érvényben – az emberek azt kérdezik:” Miért akar focizni? Csak maradjon otthon, és tanuljon meg jó feleségként. ”De most sok segítséget kapunk azoktól az emberektől, akik kifejezetten szólnak a női futball támogatásáról.” David Squires-re… Anglia, VAR és a 2018-as World Cup többi része. p>

A labdarúgást széles körben játszották az 1979-es forradalom előtt, de a szigorú törvények, amelyek minden nőt köteleztek fejkendő viselésére, azt jelentették, hogy több mint két évtizede a puska volt az egyetlen iráni nők számára nyitott Energybet nemzetközi sport.Ez változni kezdett, miután a teheráni Alzahra Egyetem hallgatói futsal csapatot hoztak létre az 1990-es évek elején, hamarosan a Nemzeti Liga megalakulásával. 2005-ben Jordánia felkérte Iránt, hogy küldjön egy csapatot a nyugat-ázsiai bajnokságon való részvételre, és megszületett az új nemzeti oldal.

„Az ezekből az évekből sokat lehet tanulni, mert a férfiak nem engedték meg, hogy fizikailag részt vesznek a női futballban, annak ellenére, hogy minden oktatásuk volt ”- emlékszik vissza Khosrowyar. „Különleges engedélyt kellett kapnunk a képzési kurzusok elindításához, de ezeknek az éveknek a kezdetén a dolgok megváltoznak.”

Miután nyolc éves szolgálat után visszavonult a játékból a 2013-as játék után, amelyben Irán a legalacsonyabb szintre emelkedett. A Fifa rangsorából az 50 legjobb rangsorába Khosrowyar már tervezte karrierje következő szakaszát.Mivel az első közel-keleti nő volt, aki megszerezte a Fifa A-engedélyét, vállalta iráni két ifjúsági oldal felkészítését, valamint rendszeres előadóként való fellépését, ideértve a TED-beszélgetést is a 2015. évi „A nők felruházása a sporton keresztül” címmel. Facebook Twitter Pinterest Az iráni csapat Energybet összeütközésbe lép a játék előtt. Fénykép: Kat Khosrowyar.

„Alig kapunk költségvetést, tehát hatalmas az a tény, hogy létezünk” – mondja. „A szövetség mindent megtesz, hogy szponzorálást Energybet szerezzen nekünk, de nehéz. Ebben az a szerepem, hogy utat teremtsek a fiatalok számára annak érdekében, hogy versenyezhessenek a világ eseményein. ”

Ha nincs hazai ifjúsági bajnokság a leendő játékosok számára, hogy fejlesszék tudásukat, ez könnyebb. mondta, mint kész.Khosrowyar azonban egy olyan hatalmas lépésként írja le az új rendeletek bevezetését, amelyek lehetővé teszik a 16 éves gyermekek számára, hogy edzjenek az idősebb klubokkal, miközben Irán felkészül a szeptemberi 2022-es olimpiára való kvalifikációra.

“Ez segít készítsen egy csapatot az ázsiai játékokra, mert legalább tapasztalattal rendelkeznek edzőtáborokban és versenyekben. A váltás még néhány hónapig tart, de odaérünk. Mindig további játékosokat keresek, és valójában véletlenszerűen válogatom őket néha – sétálok az utcán, és látom, hogy egy lány veri fel a fiúkat. Ez az én játékosom! ”

Áprilisban egy iráni nők egy csoportja globális címeket tett, amikor férfinek álcáztak, hogy a bajnokságot nézzék meg a teheráni Azadi stadionon.Bár ez nem illegális, Khosrowyar szerint sokan elriasztják a huligánok nagy számát, akik gyakran járnak a Energybet bonus nemzeti stadionra, de remélik, hogy ez megváltozik, mivel a férfiak most már megengedik, hogy nézőként részt vegyenek a női mérkőzéseken. Feladat a csapat felépítése a Liverpoolban való kilépés után. Tovább

„Olyanok, mint: ‘Mi lenne, ha egy ember el akar jönni, hogy nézzen, ahogy járok?» A témát mindenki számára kissé kényelmesebbé tettük. és nem olyan nagy dolog. “- mondja. Marokkó felett a nyitó mérkőzésen.De Khosrowyar, aki mindent tud az esélyek felborításáról, biztos abban, hogy a Melli csapat sokkot okozhat.

„Nagyon hiszek Carlos Queirozban és az ő módszerében” – mondja. „Remélhetőleg nagy meglepetés lesz a világkupán. Valójában megváltoztatta az iráni futball arcát. Amikor kineveztek, azt mondta, hogy mindig itt van, ha bármikor segítségre van szükségem. ”

Nem mintha eddig erre volt szüksége. More: e-sportfogadas.info

Author: admin