A világ 100 legjobb labdarúgója 2016-ban: ki legyen a listán ebben az évben?

Nem, nem Cristiano Ronaldo. Az év túlsúlya Neymar volt, aki La Liga-t, a Copa del Rey-t, a Supercopa de España-t és a brazil aranyérmet szerette volna a legjobban megszerezni otthonukból. A világ 100 legjobb labdarúgója 2015 – interaktív Bővebben

Az olimpiai labdarúgó nem feltétlenül a legnagyobb húzás az Egyesült Királyságban – a Stuart Pearce csapata nem világít 2012-ben Londonban – de a sport 1900 óta a játékokban szerepelt, teljes 60 évvel azelőtt. Megalakult az Európa-bajnokság, és a brazil közönség nemcsak az aranyat.Nem túlzás azt mondani, hogy Neymar, a 24 éves brazil kapitány, aki már 50 gólt szerzett az országának, de a rajongóknak a bajnokságok alatt kellett volna megszereznie a versenyt, többet kellett leküzdenie az utolsó, mint bármely más sportoló, aki ebben az évben szembesült.

A Seleção 12 olimpián versenyzett anélkül, hogy megnyerte volna a versenyt, amikor Neymar felerősödött, hogy a döntő büntetésben részesüljön a Németország elleni lövöldözésben – a csapat, aki két évvel korábban megalázta a nemzetét a világbajnokságban – nem merte lemaradni. A labdát a Maracanã büntetőpontjára helyezte, majd édesen, a felső sarokban. Miután letörölte az arcából a könnyeket, a győzelmet „az életem egyik legjobb dologának” nyilvánította.Ez az, amit Brazíliának jelentett.

Szóval, az első helyen kötve, aki megérdemli, hogy másodszor jöjjön? Cristiano Ronaldo nyilvánvalóan élvezte életének évét, megnyerte a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal, és Portugáliát kapta az első trófeájukhoz, és felvette a negyedik Ballon d’Or-t. Ronaldo elindult a Ballon d’Or szavazásán, több mint kétszer annyi pontot szerzett, mint a második helyezett Lionel Messi. De igazán garantálja a listánk legfőbb helyét?Ha brutálisan őszinte vagyunk, nem tett semmit a Bajnokok Ligája döntőjében, amíg a büntetőrúgás és a három legemlékezetesebb hozzájárulás az Euró 2016-hoz elkábította Izland „kis mentalitását”. csapattársai Pepe, Nani és Renato Sanches inspirálta a döntő győzelmét (három játékos, akik tavaly nem tettek 100 legjobbat).

Ronaldo említése nem teljes a Ballon Duo másik felét, Messi-t, aki a világ legmegbízhatóbb, tehetséges és kiszámíthatatlan labdarúgója. A Messi egy éven belül annyit ér el, mint a többi játékos.Az elmúlt 12 hónapban 58 gólt szerzett 61 előadásban, és nyerte meg La Liga-t, a Copa del Reyt és a Supercopa de España-t Barcelonával.

Csak addig tudtuk felvenni a helyét, amíg visszavonul, de egy év alatt a Neymar, Ronaldo és Alexis Sánchez nemzetközi győzelmeiből, akiket a chilén a Copa América Centenario-ban győzött le. – Messi egy sor frusztrációt szenvedett Argentínával.Hiányzott a büntetés a shootoutban, mivel Argentína két év múlva elvesztette a második Copa América döntőt; visszavonult a nemzetközi labdarúgásból egy szörnyen; visszatért, és zavarba ejtő 3-0 vereséget szenvedett Brazíliának, ami sérti Argentína esélyeit a következő világbajnokságra; aztán elmondta az ország sajtójának, hogy egy ideig nem fognak hallani tőle. Hogyan tartotta a Guardian a világ 100 legjobb labdarúgóját?

A nemzetközi meghibásodás témájában Anglia Jamie Vardy befejezte nyolcadik a Ballon d’Or egy héttel ezelőtti szavazásakor (egy hely a Leicester City csapattársa, Riyad Mahrez mögött), és 68-tól valóban néhány helyet kell felugrani. Harry Kane volt a legmagasabb rangú angol az elmúlt évben, 38. helyen, Wayne Rooney (60.), Raheem Sterling (62.) és Vardy felett.Bizonyára itt az ideje, hogy Rooney induljon – és Pirlo Andrea (tavaly 42.), Vincent Kompany (57.), Bastian Schweinsteiger (74.), Memphis Depay (86.) és Santi Cazorla (95.) vele együtt.

Kinek kell helyet foglalnia? N’Golo Kanté nem szerepelt a tavalyi évben, hanem az új 20-as csúcsra kell besétálnia. figyelmen kívül hagyni.Antoine Griezmann, aki a tavalyi 28-as listán volt, de a Ballon d’Or 2016-os szavazás harmadik lett, be kell törni a 10-es topba; Gareth Bale előadásait a Bajnokok Ligájában és az Euro 2016-ban 16-ról kell mozgatni; és Mahrez, aki a tavalyi 97-es listában kapta a listát, hatalmas felemelkedést érdemel.

Mivel a legfelső három nehezen hívható, és az újonnan érkezők és a régi időzítők közötti harc alakult ki, a pénteken jelentkező nagy felfedezés ígérkezik a karácsonykor előadására. Ki legyen a vágás?

Author: admin