José Mourinho: Nem hibáztatom a Wayne Rooney szerepével kapcsolatos zavart

Hétfőn este Mourinho a United-t a Liverpoolba vitte, három oldalával és három pozícióval Jürgen Klopp csapata mögött. Rooney nem sikerült elindítania az Egyesült Államok utolsó három mérkőzését, és nem világos, hogy hol fog szerepelni, amikor visszatér a kezdő XI-hez.

Mourinho, a júliusi bemutatásakor ragaszkodott ahhoz, hogy Rooney megtámadja és „soha nem volt 6 vagy 8”. Azóta a portugálok alatt játszott előre, még mielőtt Anglia a világbajnokságot elnyerte Málta ellen, a 30 éves javasolta, hogy inkább a mélyebb szerepre törekszik.Jürgen Klopp elutasítja azt az állítást, hogy José Mourinho befolyása csökken. Aztán Rooney azt mondta: „Úgy érzem, ott tudok irányítani és diktálni a játékokat” – mondta Rooney.Ez egy összeütközést sugallott Mourinho nézetével, különösen akkor, amikor Anglia ideiglenes igazgatója, Gareth Southgate a középpályás szerepét Málta ellen telepítette. , bár nem volt tisztázott, hogy visszamenőlegesen nyomon követte-e korábbi észrevételeit: „Mindenhol játszhat – ez nem probléma.” Mourinho kihagyta a kiindulópontot a United Stoke elleni mérkőzésén ebben a hónapban.Mourinho korábban azt javasolta, hogy Rooney-t az utolsó nemzetközi szünet után mélyen érintette néhány kritika, mondván: „Wayne volt a Szlovákia-Anglia és a Wayne után a Szlovákia-Anglia után.”

Kérdezték-e, hogy Rooney ismételten csatlakozott-e az Egyesült csapathoz egy hasonló lelkiállapotban, Mourinho azt mondta: „Azt hiszem, amit már megtettél, már megtette. Nem hiszem, hogy többet tehetne, mint amit tettél. Tehát úgy gondolom, hogy most itt az ideje, hogy helyreálljon attól, amit tettek neki, és hogy a legjobb hely az számára, hogy ezt tegye, úgy érzi, hogy otthon érzi magát.

„Nem mondom hogy az alacsony – ez az: „OK, megsebezhetsz, de nem tudsz engem leállítani.” Azt hiszem, ő ugyanaz.

Mourinho azt állította, hogy Rooney továbbra is elsődleges választás. – Man United-nél nem vesztette el a helyét.Nem egyáltalán, számomra első választás – mondta. Amikor neki adták, hogy Rooney nem kezdte meg az utolsó három játékot, a főedző azt mondta: „Ez az én munkám. Ez egy választás. 24 játékosom van. ”

Annak ellenére, hogy Rooney a tavalyi Liverpool győztesét szerezte, Mourinho azt mondta, hogy ez nem befolyásolja a kiválasztás gondolkodását.

„ A rekordok nem fontosak számomra ” ő mondta. „Egy mérkőzés egy elszigetelt esemény. Nincs összefüggés azzal, amit a múltban tettél, és nincs kapcsolatban azzal, amit a jövőben csinálsz. Ezért nem szeretem a korábbi mérkőzések és a korábbi eredmények statisztikáit és az ilyen jellegű dolgokat. ”

Author: admin