A Crystal Palace mérkőzés „háború, amit meg kell nyerni” – mondja Stoke Xherdan Shaqiri

Xherdan Shaqiri megbeszéléseket folytat Stoke City-vel a nyárról, függetlenül attól, hogy megtartják-e a Premier League státuszukat, és a Svájc előre elhatározta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse a klubot ebben a szezonban, de tisztességes ahhoz, hogy elismerje hogy a kiesés elleni küzdelem nem az, amit feliratkozott az Internazionale-ről való csatlakozáskor.

Szombaton a Crystal Palace elleni kritikus otthoni meccs elején beszélve, Shaqiri teljesen elkötelezett volt rövid távon, mivel hangsúlyozta, hogy „11 harcosnak kell lennie a pályán” egy olyan játékhoz, amelyet Stoke-nak meg kell online sportfogadás nyernie, hogy esélye legyen elkerülni a cseppeket, mégis nem volt menekülés a csalódottság érzéséből, ahogy a dolgok kiderült a klubban, amelyhez csatlakozott évvel ezelőtt a 12 millió fontért. Emlékcsapat harc a túlélésért, de a csepp nem mindig katasztrofális Paul Wilson Tudjon meg többet

„Olyan csalódott vagyok, mint mindenki, azt hiszem, mert azért jöttem ide, hogy különböző ambíciókra jussam, hogy ne játsszam a kiesésért” – mondta Shaqiri. „De néha egy klubban valami baj van, és meg kell állnod, és meg kell próbálnod a legjobbat.

„ Természetesen sok új dolgot kell tennie a klubban.De a legfontosabb dolog az, hogy maradjunk ezzel a klubtal, majd újjáépíthessük. ”

A 26 éves lány azt kérdezte, hogy mit várt, amikor Stoke-hoz írta alá:„ Nem tettem elvárják, hogy a Bajnokok Ligájába menjenek, vagy hogy bajnokok legyenek, de legalábbis, hogy láthassák a klubot, ez volt számomra a legfontosabb dolog. Amikor ide jöttem, többet akartam csinálni, mint amilyenek jelenleg, minden évben jobb és jobb és jobb. Nem volt ilyen, és mindig nehéz megmondani, hogy miért.

„Amikor ide jöttem, az edző [Mark Hughes] hívott, és azt mondta:„ Szeretném, ha itt akarok ” egy olyan csapat javítása, amely talán Európa számára játszhatna – talán most, mint Burnley, hatodik vagy hetedik helyen járnak, ami meglepő. De soha nem történt meg itt.Néha nehéz elfogadni, de mindent megadok a klubomnak, hosszú szerződésem van, amit itt írtam alá, így minden hétvégén megpróbálok előadást adni, hogy segítsek a csapattársaimnak valamit elérni.

Shaqiri , aki Stoke vezetője ebben a szezonban hét Premier League góljával, két évig maradt a jelenlegi üzletében, és úgy tűnik, egy elmaradt következtetés, hogy az egykori Bayern müncheni szárny továbbhalad a kiesés esetén.

„Mindenki tudja, hogy én vagyok a játékos, aki a legmagasabb szinten akar játszani, ez elég normális” – mondta Shaqiri. – De remélem, hogy véget vessünk ennek a jónak, hogy felállunk, majd leülünk a klubtal.

A Shaqiri törekvéseit, amikor megérkezett, arra ösztönözte, hogy Hughes megpróbálja Stoke egy sokkal izgalmasabb irányban, és méltányosság szerint fogadások az interneten voltak pillanatok, amikor a tervnek valódi tartalma volt.A Manchester City-vel szembeni 2-0 győzelem 2015 decemberében figyelhető meg, amikor Shaqiri Marko Arnautovic és Bojan Krkic mellett játszott egy izgalmas támadó tridentben, amely elkeseredett Manuel Pellegrini oldalán. A szórakozás azonban csak olyan sokáig tartott, és a jelek arra utaltak, hogy Stoke elvesztette az utat a szezon kezdete előtt.Gyors útmutató Promóció és kiesés: hogyan állnak a Premier Liga elrejtése

A Shaqiri annyira kockáztat, hogy vonakodik a klub visszaesésének okaitól, de a gyenge felvétel egyértelműen az ügy középpontjában áll különösen a fronton, ahol a rendszeres gólszerző hiánya óriási probléma. „Mindenki tudja a klubban, hogy mi a baj, ezért a szezon végén mindent meg fognak nézni” – mondta Shaqiri. – Itt nincs idő, hogy ezt megtehessük, hogy menjen végig minden ponton.

„Az emberek tudják, mi történt a klubban.Sok transzfer történt, amit úgy gondoltak, hogy segítenek nekünk – és jó transzferek voltak -, de valami rosszul történt.

A Stoke túlélési kilátásait illetően a kár még nem végződik, de reálisan meg kell verniük a Palotát, majd az utolsó napon nyerniük kell Swansea-ban, hogy esélyük legyen a kiesés elkerülésére. Shaqiri felkészült a kihívásra.

„Mindent meg fogok próbálni és a legjobbat adom” – mondta. – Néha háborúba kell mennie. A Crystal Palace ilyen lesz – ez egy háború, amit biztosan nyerni kell. 11 harcosra van szükségünk a pályán, akik meg fogják verni az ellenfelüket.

Author: admin