„Jadon Sancho, az utcai játékos, akinek potenciális lehet az angliai Neymar”

Jadon Sancho az utcai labdarúgó, aki válhat Anglia Neymarrá – mondja Dan Micciche, a 18 éves korábbi angliai ifjúsági edző.

Sancho alig egy évvel ezelőtt elhagyta a Manchester City-t a Dortmund-i Borussia felé. annak érdekében, hogy több játékidőt szerezzen. A lépés kifizetődött: a Sancho a tavalyi szezonban 12 Bundesliga fellépéssel zárult le, és Lucien Favre pártjának mindhárom Bet365 mérkőzésében helyettesítette ezt a kifejezést. Még a világosabb Anglia jövője is?Azok a játékosok, akik áttörhetnek és ragyoghatnak. Bővebben

Micciche, az egykori MK Dons menedzser, Angoltól edzett Sanchót 15 és 16 év alatt, és nem kételkedik a lehetőségeiben. “Feltéve, hogy nem lesz korlátozva, ő lehet a Neymar típusú játékosunk – abban a tekintetben, hogy kiszámíthatatlan és a bal oldalon játszik” – mondja Micciche. „És izgalmas, szórakoztató nézni. De Neymarhoz hasonlóan ő is hatékonyan működik vele. A legtöbb játékban készít valamit – ez nem szépségverseny. Nem a pályán játszik, hogy valaki fejére rázza. ”

Sancho előrehaladását az jellemzi, hogy ebben a hónapban a Gareth Southgate angliai csapatának rázkódásában volt.Ehelyett Paul Simpson 19 évesnél fiatalabb tagjává választották, aki szerdán a 4-1-es győzelemmel játszik Hollandiát, és hétfőn sorban áll Belgiumgal. Micciche rámutat arra, hogyan gondosan fejlesztették a játékos tehetségét.

„Jadon sokat tanulott az utcán egy informális játék révén” – mondja a londoni született Sancho, aki fiúként csatlakozott a Watfordhoz. . Sok dolgot csinálnak – támogatnak, fejlesztnek, ápolnak. De ők öröklik a játékos 90% -át, 95% -át, még akkor is, ha Bet365 kilenckor csatlakoznak. A másik öt, 10% -ról szól – ez döntő jelentőségű lehet, mivel a játékos vagy befejeződött, vagy a 90-es összetört.

„Az analógia, amelyet használok, a„ tégla a falban ”.Ha 10 téglára van szükség a szerkezet elkészítéséhez, és a játékos a fal, akkor amikor hozzád jönnek, több tégla van a helyén, és a hiányzó elemek kitöltéséről van szó. Jadonnal, ha az egyik tégla a kreativitás, és azt mondod neki, hogy csak egy vagy két gombnyomással tud játszani, akkor elveszi ezt a téglát. Társadalmi média

„Amit az asztalhoz hoz, a labdakészség – az a képesség, hogy szűk területeken játsszon oly módon, hogy legyőzze a játékosokat, ahelyett, hogy át kellene adnia őket, és ezt különféle módon megteheti.Képes sebességgel futni a golyóval, és mindkét oldalra menni.

„Bár jobb lábú, amikor bal oldalán az emberekkel csöpög, valójában be- vagy kívül is mehet, és ez nagyon megnehezíti.

„A legfiatalabb korosztályban – kilenc, 10, 11 évben – ez egy-egy-támadó képesség, 4-v-4, 5-v-5 futsal, – mondja Micciche. „Aztán 12, 13, 14-kor nagyobb méretű pályákra ragasztjuk őket, 11-v-11-ig, és ez a csapat alakjáról és a győzelemről szól.”

Amikor Micciche Angliában volt, az edzői tapasztalatára támaszkodott. Dele Alli az MK Dons-on. „Nagyon sok munkát végeztem ezen a környéken, és példákat adtam Delenek – megmutattam nekik felvételeket róla 11 éves korában, vele az út során beszélgetve.

„ Nem volt teljesen simán.[Alli] egy olyan szakaszon ment keresztül, amikor lerúgta a labdát, és bemutattuk azokat a stratégiákat, amelyeket a kreativitásának megóvására állítunk be, miközben átment. ”Facebook Twitter Pinterest Jadon Sancho karrierjét tovább folytatta úgy, hogy elhagyta Manchesterét. Dortmund Borussia városa. Fénykép: Maja Hitij / Bongarts / Getty Images

Micciche szerint Sancho képes emlegetni Allit. “Mindenekelőtt az a mentalitása, hogy erős – Watfordból Man Citybe ment, így északra költözött -, és aztán gondolkodott egy másik országba költözni” – mondja a 39 éves. „Klubokkal és országokkal járta el a világot – ez sok fegyelmet és áldozatot igényel.És minden színpadon átadják, amellyel feltették, beleértve most is Németországban. ”

Micciche szerint Sancho Joe Cole óta Anglia legfényesebb labdajátékosának számít. Azt mondja: „Még nem volt ilyen Neymar, és azt hiszem, azért van, mert mi nem Bet365 támogattuk ezeket az edzőket, coaching-bölcs módon. Olyan emberek voltak, mint Joe Cole, de nem váltak ilyen top játékosnak. ”

Micciche támogatja a Sancho külföldi fejlesztési törekvését, és idézi Sheyi Ojo-t, a Liverpool elődjét, akit az MK Dons-on 10 és 10 év alatti korosztályon edzett. -15 szint.

„Most ment a Francia Ligába” – mondja Micciche a 21 éves fiatalemberről, aki kölcsönként csatlakozott a Stade de Reims-hez. „Ez egy igazi oktatás a fiatal angol játékosok számára.A Premier League egy ilyen globális termék, és a menedzserek egyre kevesebb időt kapnak munkájukban, így kevesebb lehetőség van a fiatal játékosok számára. Fiver: iratkozzon fel és kapja meg napi futball e-mailünket.

“Egyesekben nem számít, mennyire jó vagy, mivel még nem szereztél 200 bajnokságot az önéletrajzodban. Vegyük például a [városi] Bernardo Silva-t és Phil Foden-t. Hasonló játékosok – de a Silva kevésbé kockázatos.

„Ha külföldre mennek és a legmagasabb bajnokságban játszhatnak, akkor jobb játékosok lesznek, ha visszatérnek. Ha nem, akkor jelentkezhetnek az ország egyik legjobb klubjába. ”

Author: admin