A brit szurkolók remélik, hogy Andy Murray megegyezik a Konta Wimbledon sikerével

Lehetséges, hogy a hőmérséklet csökkent, de a felhős égbolt és a hűvös idő enyhíti a brit tenisz rajongók izgalmát szerdán, amikor a nemzet úgy hangzik, hogy Andy Murray a nagy szolgálatot teljesítő amerikai Sam Querrey-t veszi fel a Wimbledoni negyedben. döntő.

A 30-as uralkodó bajnok 13: 00-kor játszik a No24 seed Querrey-t a Központi Bíróságon, miután négy, egymással nem megfelelő ellenfelet legyőztek az utóbbi nyolcba.Arra számít, hogy a 29 éves fiatal hatalmas szolgálatában tesztelheti majd Alexander Bublik, Dustin Brown, Fabio Fognini és Benoît Paire legyőzése után. megzavarta a felépítését, nem akadályozná meg az útját.

“Mint mondtam a verseny elején, hét meccsen keresztüljuthatok, ha ezt kell tennem” – mondta. „Nyilvánvalóan meg akarom próbálni a döntőbe jutni.Jó munkát végeztem itt eddig. ”

A rajongók azt remélik, hogy Murray megegyezhet Johanna Konta biztos győzelmével, aki kedden szerezte a helyet az egyéni elődöntőkben – az első brit nő, aki 39 év alatt ezt tette.

Ha Murray megnyeri, akkor ez lesz az első alkalom, hogy Nagy-Britannia 1967. óta mind férfi, mind női elődöntőben lesz.

Győzelme után Virginia Wade – aki 1977-ben elnyerte a címet, és a következő évben eljutott az elődöntőbe – nagy királyságú társ vendégeket láthatott a királyi dobozban.Azonnal támogatta Kontát, hogy negyeddöntőjének győzelmét a következő ellenfele – az ötszörös Wimbledoni bajnok, Venus Williams – ellen nyújtsa.

„Szerintem Jo-nak nyernie kellene az a mérkőzés” – mondta Wade. “Nem hiszem, hogy a Vénusz elfojtana, úgy gondolom, hogy Konta-nak meg kell nyernie a meccset, de úgy gondolom, hogy ez teljesen a kártyákon szerepel.”

A pár ebben az évben kétszer játszott a romokkal egyformán megosztott, de a Konta 3-2 előnnyel rendelkezik a két játékos közötti karrier-találkozókon. Facebook Twitter Pinterest Nagy-Britannia Johanna Konta ünnepli a győzelmet a román Simona Halep elleni mérkőzésen. Fénykép: muzeumsportu.sk

Az ellenféllel kapcsolatban megkérdezték:Legutóbb, amikor játszottunk, jobban szeretett bennem, tehát nagyon várom, hogy játsszon vele.

„Azt hiszem, hogy az a tény, amit Vénusz és nővére [Serena] adtak a sportunknak, teljesen óriási. A nők teniszének emelkedése valóban inspiráló. Tehát nagyon izgatott vagyok és nagyon megalázom, hogy újra megosztom vele a bíróságot. ”

A meccs után Marion Bartoli, a 2013. évi Wimbledoni bajnok dicsérte Konta mentális erejét. “Meg tudta maradni a buborékjában” – mondta Bartoli. „Csak annyit játszik önmagában.A tömeg lelkes, de nem akarja, hogy még nagyobb nyomást gyakoroljon tőlük. ”

Konta azt mondta, hogy erőt merített a hazai tömegből, aki minden egyes lövést vele játszott. “Nagyon különleges, hogy az elődöntőbe kerülj az otthoni csapásban, és ezt teljes Centre Court előtt végezzem” – mondta.

„Amikor egy hatalmas tömeg ember felvidít, és ilyen zajt sugároz egy stadionban, akkor lúgdugásokat kap […]. Különlegessé teszi, mert otthona van. Megkapom azt az otthoni támogatást, amelyet sehol máshol nem kapok. Ebben az értelemben sokkal édesebbé teszi. ”

A legyőzött Halep azt mondta, hogy Konta jobb csúcsra mehet. “Azt hiszem, ő [Konta] nyerhet [az elődöntőben]” – mondta. „Nagyon erős játékos. Jól játszik. Ő is a tömeg.Úgy gondolom, hogy képes megnyerni a csütörtökön és a döntőben. ”

A hétszeres bajnok és a No3 vetőmag, Roger Federer, 35 éves, a No6-os Milos Raonicot játssza a második mérkőzésen a Központi Bíróságon. A svájciiak a tavalyi elődöntőben elvesztették a kanadai férfit. Eközben a szerbiai háromszoros bajnok, Novak Djokovic az 1. bíróságon játssza a cseh No11 magot Tomas Berdychet. .

Author: admin