Wimbledon kibővül, miután a golfklub tagjai 65 millió fontért eladtak

A golfklub tagjai 82% -kal szavazták a 30 hektáros (73 hektáros) golfklub eladását a világhírű Wimbledoni tenisz bajnokság számára, amely évtizedes harcban harcolt a Grand Slam verseny bővítéséért a szomszédos golfklub földje.

A golfklub minden tagja 85 000 font összegű várat szerez be az eladás eredményeként, mivel a klub a tagjai egy szövetkezet tulajdonában van. Az eladás biztosításához az All England klubnak a golfklub tagjainak legalább 75% -ánál szavazattal kellett rendelkeznie.

Philip Brook, az AELTC elnöke elmondta: „A Wimbledon Park Golfklub tagjai döntése A felvásárlási ajánlat mellett történő szavazás rendkívül jelentős pillanat az AELTC és a bajnokság számára.Elértük azt, amit sok hónappal ezelőtt kitűztünk, amikor bizonyosságot szereztünk a jövő tervezésében. ”Az amatőr golfozók, akik Wimbledon hatalmát veszik igénybe:„ Olyan, mint a Brexit. A tagok megosztották. ”

Martin Sumpton, a bérbeadott építőmérnök, aki több mint 30 éve golfozott a Wimbledon Parkban, volt az egyetlen tag, aki a tagok magánbeszélésén ellenezte az eladást.

A szavazás eredményének nyilvánosságra hozatala után Sumpton azt mondta a Guardiannak, hogy: „A Wimbledon Park 120 éves golfjátéka kapzsiság miatt véget ért. Az emberek meg akarták venni a pénzt, és ez aligha meglepő.Ez sok pénz. Wimbledoni eladás.

„De ez egy nagyon-nagyon szomorú nap a golf története és a Wimbledon Park jövője szempontjából” – tette hozzá. “Nem csak a golfklub veszít el, hanem az összes alkalmazott is, aki a saját hibájának köszönhetően elhagyja a munkáját.”

Az All England klub kétségbeesetten érzi magát a golfklub földje iránt. hogy kibővítse létesítményeit, hogy azok megfeleljenek a Grand Slam versenytársainak az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Franciaországban, akik több száz millió fontot fektetnek a legmodernebb létesítményekbe a játékosok és a nézők számára. Az AELTC először 2008-ban felvette a felvásárlási javaslatot a golfklubhoz. Ezt az ajánlatot a golfklub testülete vita nélkül elutasította.

A tenisz klub, amely 1877 óta a British Open otthona, visszatért egy 25 millió font összegű ajánlat 2015-ben.A tagok 58% -a elutasította ezt az ajánlatot. Idén tavasszal a tenisz klub 50 millió fontot tett fel a tétnél, mielőtt a „legjobb és végső” 65 millió fontot tett volna. Az All England klub úgy vélte, hogy ez az ajánlat – 170 000 font az olyan párok számára, akik mindketten a klubban játszanak – túl nagylelkű lenne, hogy még a legkeményebb golfozókat elutasítsák.

Catherine Devons, 77, a régiek régóta tagja A golfklub, aki szintén az eladás ellen szavazott, azt mondta: „Nagyon szomorú. Nem tudtam megmondani, hogy merre megy. Teljesen értem, hogy az emberek miért szavaztak az eladásról – pénzbeszélgetésekről. ”Morgan, McPartlin, Donnelly és O’Donnell nem voltak látva a csütörtök este a Westminsterben, az Emmanuel Központ boltozatos mennyezete alatt tartott szavazáson.A Wimbledonban található Home Park Road golfklubházát túlságosan kicsinek tartották, hogy minden tagja egyszerre legyen befogadható.

A hírességek golfozói nem válaszoltak a kérésre, hogy kommentálják, hogyan kívánnak szavazni. O’Donnell azt mondta, hogy tartózkodik, mert Tim Allmann mellett az All England testületben szolgál. Függetlenül attól, hogy megszavazták, minden tag egyenlő részt fog gyűjteni a 65 millió font értékű eladásból.

Az átvétel érdemi vita megtörte a golfklub hajóutak békéjét és nyugalmát, amelyet a létrehozott parkvidéken fektettek be. a Capability Brown által a 18. században. – Olyan, mint a Brexit – mondta Devons. „Vagy mellette vagy ellene vagy.Az ajánlat megosztotta a tagokat és évtizedes golfkapcsolatot hozott a sziklákra. ”

A klub eladásának szavazása után az utolsó labda 2021. december 31-én a 18. lyukba gördül, és ezzel véget vet a 123 Jenny Gaskin, a Wimbledon Park Golfklub elnöke elmondta: „Ez egy hosszú, de alapos folyamat, és én és az igazgatóság többi tagja köszönetet szeretnék mondani minden tagjának, aki részt vett a és személyesen, vagy meghatalmazott útján szavaztak.

„2018 jelentős bizonytalanság volt, és a tagok döntése – a bíróság végleges jóváhagyása mellett – fontos következményekkel jár. A 18 lyukú golf várhatóan további három évig folytatódik, a 9 vagy 10 lyukas golf folytatódik legalább 2022. december 31-ig és remélhetőleg azon túl is.

„Az új golfbizottság célja, hogy gondoskodjon arról, hogy a lehető legjobban kihasználjuk ezt az időszakot, és hogy a magas szintű golf, amelyet élveztünk, és a klubház társa továbbra sem csökken.Ebben teljes mértékben támogatjuk az All England új tulajdonosait. ”

Az All England klub, amely tavaly 216 millió font bevételt gyűjtött, leginkább a jegyértékesítésből és a televíziós jogokból, kijelentette, hogy szüksége van a a golfklub földje, hogy képes Wimbledon fordulókat tartson a főklubban. Jelenleg az előzetes mérkőzéseket a Bank of England sportpályán tartják, 10 perc autóútra Roehamptonban. A klub szerint a bemelegítő játékok fő helyszínen tartása elengedhetetlen annak biztosításához, hogy az új játékosok megszerezzék a „Wimbledoni élményt”.

Author: admin