A Johanna Konta rajongói visszatértek a kritikusokhoz, amikor azt kérdezték, hogy ő valóban brit-e.

A brit teniszsztár, Johanna Konta rajongói dühösen reagáltak a nemzetiségével és hazafiságával kapcsolatos kérdésekre. Sydney-ben született, a magyar szülők számára „igazán brit” .Wimbledon és Nagy-Britannia új hősnőt ölel fel, miközben a Konta ismét ragyog. Tovább

A Mail Online Jan Moir oszlopának címe: „Szóval ki az a Johanna Konta ?A Wimbledoni történelemmel teli brit tenisz aranylány fagyos és durva, de mindig riválisai számára süt, és STILL még nem ismeri a nemzeti himnuszt! ” A talkSPORT házigazda, Jim White közzétett egy felmérést a Twitteren, amelyben követõit kérdezi: „Ausztráliában született a magyar szülõk számára, valóban brit?”

Konta Ausztráliából Spanyolországba költözött, hogy részt vegyen a barcelonai Sánchez-Casal Akadémián. .Ezután 14 éves korában költözött az Egyesült Királyságba, és 2012-ben lett az Egyesült Királyság állampolgára. azt mondta, hogy hol született, nem releváns, mert úgy döntött, hogy brit lett.

Konta háttéréről White kérdezősködve a talkSPORT show-ban, Wade azt mondta, hogy ez egyáltalán nem számít.Play Video 2:02 Wimbledon 2017: Konta Johanna a nyolcadik napon jut el az elődöntőkbe – a videó kiemeli

„A tények a tények – nem változtathatja meg a születési helyét, de biztosan válhat az állampolgárságává, amelyet választott. Jo sokáig itt élt, és britnek tartja magát ”- mondta. „John McEnroe Németországban született, de nagyon amerikai, tehát irreleváns.Úgy gondolom, hogy át kell vennünk az előadásokat, amelyeket ő adott nekünk, és kívánunk neki a legjobbat a következő pár mérkőzésre. ”

Mások egyetértettek abban. A Twitter felhasználója, Ben Cropper válaszolt White hozzászólására: Ben Cropper (@croppersports) Amikor az olyan emberek, mint a #Konta, büszkén képviselik a GB-t és pozitív példaképeket képviselnek, miért folytatják a kérdést az állampolgárságukkal? 2017. július 12.

< p> Daniel Reynolds megkérdezte: Daniel Reynolds (@Dan_Reynolds_) Miért folyik vita Konta állampolgárságáról? Brit útlevéllel rendelkezik és szabadon képviseli Nagy-Britanniát, ezért BRITISH. #WimbledonJúlius 12, 2017

Konta beszélt az Egyesült Királyság állampolgárá válásáról 2012-ben, mondván: „Ez engem határozottan érezte magát.Nagyon hosszú ideje akartam a GBR-t a nevem mellé. ”

Hozzátette:„ Kínos vagyok azt mondani, hogy még nem ismerem a nemzeti himnuszt, de kérlek, kérdezz meg újra, ígérem, megteszem . nem ismeri a szavak a nemzeti himnuszt? Valószínűleg több, mint amire gondolnánk. ”

Miután az Australian Open megnyitotta a Kontát, a BBC megkérdezte, hogy érezte magát az ausztrál rajongók kísérleteivel, hogy„ visszaszerezzék ”a teniszsztárt.

“Több teniszt játszottam Nagy-Britanniában, mint itt itt.” – mondta. „Több mint egy évtizeddel ezelőtt távoztam, és ez egy nagyon hosszú idő egy 25 éves kor számára. […] Ez egy olyan lépés volt, amelyet a szüleim tettünk, és Európában akartunk lenni.Tegyük otthonunk az Egyesült Királyságot, és elég szerencsés vagyok, hogy britnek nevezem magam, és otthon ilyen nagy támogatást kapok. annak ellenére, hogy spekuláltak az ellenkezőjére – soha nem volt hangvezérlője az akcentus megváltoztatására.

Author: admin