Alex Oxlade-Chamberlain kettős virágzása megkönnyíti a Liverpoolot Genk mellett

Alex Oxlade-Chamberlain 18 hónapot várt, hogy újra átélje a Liverpool gólszerzésének örömét; 18 hónap, amelyben egy súlyos térdsérülés karrierjének egy évébe került, esélye volt a Bajnokok Ligája két döntőjében való szereplésre, és valóban Európa-bajnoknak érezhette magát. A hosszú várakozás gyönyörűen végződött Genkben, ahol Jürgen Klopp csapatát olyan parancsoló győzelemre irányította, amely erősíti a bajnokok törekvését a kieséses szakaszban való részvételre. szinte pontosan három évig tartó játékban, mivel Klopp két év után véget ért a csoportfázis idegenbeli győzelmére. Oxlade-Chamberlain második volt a belga bajnok ellen, fenséges volt, Gaëtan Coucke kapus fölé ívelett, a jobb lábának külsejével távolról.Sadio Mané és Mohamed Salah újabb gólokat hozott létre egymásnak, amikor a Liverpool először nyert a csoportban az idegenben a Maribor 7-0-s útja után, 2017 októberében. Genk 1-4 Liverpool: Bajnokok Ligája E-csoport – élőben! További információ

A pontszám újabb kényelmes európai idegenbeli győzelmet sugall. Nem volt más. Genknek az első félidőben több lehetősége volt a porózus és gyakran védtelen Liverpool-védelem megbüntetésére. A Liverpoolnak volt osztálya. És az osztály elmondta.

“Nem tudom, hogy a Bajnokok Ligája hiányzik-e, de határozottan hiányoltam” – mondta Oxlade-Chamberlain. “Különleges bajnokság, amin játszani kell. Nagyon jó volt látni, hogy a fiúk tavaly ilyen jól teljesítettek, a végén a kispadon voltak, és nézték, ahogy a fiúk hazahozzák.Örülök, hogy visszatértem a kezdőcsapatba, és pár gól megszerzése bónusz, de jobbak kell lennünk, ha tovább akarunk menni a bajnokságban. Keïta biztosította azt a behatolást és kreativitást, amelyet a Liverpool szurkolói gyakran a középpályán szorgalmaztak a Bajnokok Ligájában, mivel Klopp mindkettőt a Manchester United elleni, vasárnapi befolyásoló cseréjéért jutalmazta itteni kezdő szerepekkel. Az angliai válogatott játékosnak mind a 111 másodpercre volt szüksége, hogy visszafizesse menedzserét a nyitó góllal. Első gólja a Manchester City Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének 2018. áprilisi veresége óta a hazai védekezés gyenge elmaradása után következett be.Andy Robertson és Roberto Firmino élesen reagált, hogy továbbra is nyomást gyakoroljon rá, és Oxlade-Chamberlain, akinek ideje volt majdnem 25 méterről kiválasztani a helyét, pontosan találta meg az alsó sarkot. Nyílt, védekezésben hanyag első félidő kezdődött. Klopp számára bosszantó volt, mivel irritációja a technikai területen egyértelmű volt. Mindkét fél kiszolgáltatott volt.

A látogatók hátsó vonalában érthető lehetett a szilárdság és a kommunikáció hiánya, tekintettel Trent Alexander-Arnold és Trent hiányára. Joël Matip betegség, illetve sérülés révén. Még mindig meglepő volt, hogy a Liverpool mennyire könnyedén megnyílt, valahányszor Genk birtokában volt, és nem gyakran volt ilyen. James Milnert Joe Gomez előtt választották a jobbhátvédben, Dejan Lovren váltotta Matipot a középső védelemben.De hiányosságok jelentek meg a Liverpool hátsó gárdájában.

Mbwana Samatta-t az Oxlade-Chamberlain nyitánya után pillanatok alatt tisztán játszották, védekezés nélkül. Liverpool megkönnyebbülésére borzasztóan szélesre húzta a lövést. Pillanatokkal később a genki jobbhátvéd, Joakim Maehle elküldte Paul Onuachut Lovren elől. Ezúttal a Genk-csatár lövése volt a célpont, de Alisson remek, egykezes védést mutatott a jobb oldalán. Junya Ito ezután egy veszélyes keresztet adott a szélső kapufa elé, amelyet Samatta nyomatékos fejlappal alakított át, amikor Milner fölött párolt. Genk ünnepségeit egy játékvezető asszisztens zászlaja rövidítette meg les miatt.A VAR hosszas felülvizsgálata helybenhagyta a döntést, és a Liverpool visszavonult, és ismét, amikor Samatta nem tudott kapcsolatba lépni egy másik Ito keresztezettel jobbról. A Liverpool elítélte a támadó Divock Origi szalaghirdetést, amelyet a rajongók mutattak be Genkben. A Liverpool dominánsan birtokolta, és közel állt az előny növeléséhez, amikor Mané remek egy-kettőt játszott Firminóval, aki sztrájkpartnerét rabona zsetonnal játszotta végig a terület szélén, csak Coucke mentett közelről.A Genk kapusa szögből is elutasította Robertsont, miután Mané és Salah, a bokaszérülés után a kezdőcsapatban, elrúgott egy szabadrúgással.

A vendégek nagyrészt semmissé tették Genkét. a második félidőben, és kényelmesen kapták a kétgólos vezetést, amikor Oxlade-Chamberlain csodálatos befejezéssel verte Couckét. Keïta, aki egyre kreatívabb a középpályán, Firmino-t talált a területen belül egy mért zsetonnal. A brazil csatár visszatette a labdát a várakozó középpályáshoz, aki először a Genk kapus fölé és a léc alsó részébe vágta. Oxlade-Chamberlain a kapu mellett állt, amikor csatlakozott.Ez egy magabiztos játékos célja volt, a rettenetes sérüléssel járó kitartásért járó jutalom, és nagy ovációra távozott a liverpooli szakaszról, amikor Georginio Wijnaldum váltotta.

Mané harmadikat adott hozzá ügyes zsetonnal. a rohanó Coucke, amikor Salah elengedte a genki védelem mögött. A téren belül egy labdával visszatette Salah lábára a szívességet, bár valójában a negyedik az egyiptomi válogatott saját gyártmányú volt, amikor elpördült a jelzőjétől, mielőtt a túlsó sarkot találta volna meg. Stephen Odey, a genki cserejátékos késői vigaszt ért el, miután Lovrent elfogták a kézben, Alisson nyilvánvaló dühére. Hamarosan elmúlt.

Author: admin