Andy Murray és Mo Farah az újévi kitüntetések listáján lovagolt

A brit sportelit újévi kitüntetésekkel jutalmazták, amelyben Andy Murray és Mo Farah olimpiai medalisok lovagokká váltak, Katherine Grainger és Jessica Ennis-Hill pedig damokká váltak.

a 2017. évi lista 10% -át, amely magában foglalja a Kinks frontistája Ray Davies, 72 éves, 89 éves Ken Dodd komikus, 56 éves Mark Rylance színész, valamint a 87 éves Patricia Routledge színész damehoodát is.

Murray’s A tiszteletdíj egy figyelemre méltó év a skót számára, aki második Wimbledon-bajnokságot nyert, megvédte olimpiai koronáját, és rendkívüli formájú versenyen Novak Djokovictól vette át a világ első számú rést.29 éves és egyike a legfiatalabboknak, akit a modern időkben lovagrendszernek ítéltek el, és egyszer azt mondta, hogy túl fiatalnak érezte magát ilyen elismerés érdekében. négy perc alatt, megtiszteltetés társává válik – ez a legmagasabb díj. Tehát szintén a perkusztikus Dame Evelyn Glennie és a politikai veterán bárónő, Shirley Williams. Az újév kitüntetése az „egyszerű emberek rendkívüli dolgokért” részéről. Az USA Vogue vezérigazgatója dammá válik a divat- és újságírói szolgáltatások diplomáciai és tengerentúli listáján.A tervező és a 42 éves Victoria Beckham popkori énekes OBE-t kap a divatiparért nyújtott szolgáltatásokért, ami megegyezik a férje, David, 13 évvel ezelőtti tiszteletével.

Ebben az évben a legtöbb díjat kapják a fekete, ázsiai és kisebbségi etnikai (BAME) háttér-kedvezményezettek, akik a sikeres jelöltek 9,3% -át teszik ki. A díjak között szerepel Prof Elizabeth Anionwu ápoló úttörő damehoodja, valamint lobogója a Cambridge-i vegyésznek és Prof. Shankar Balasubramanian DNS-szakértőnek. Facebook Twitter Pinterest Katherine Grainger az evezős és jótékonysági szolgáltatások hölgyévé vált. Fénykép: John Walton / PA

A kitüntetési listát kilenc független bizottság állítja össze, amelyeket a Kabinethivatal hozott létre, és ebben az évben azonos számú férfi és női kedvezményezett van.Néhány kitüntetés szerepel a királynő személyes ajándékában, ide tartozik egy 60 éves David Hempleman-Adams kalandor lovagi állama, aki elképesztését fejezi ki amiatt, hogy Edinburgh hercegének nyújtott szolgálatának elismeréseként viktoriánus rend lovagparancsnokává vált.

Nagy-Britannia történelmi sikere elismerésével a nyári olimpián a sportcsillagokat nemcsak a sport kiválóságáért, hanem azért is nyújtották, mert hozzájárultak a sporthoz vagy a közösséghez való visszatéréshez, karrierjük teljes időtartamához. és az esetleges korábbi tiszteletdíjak. Újévi kitüntetések listája: emelkedett Sir Mark Rylance Bővebben

Glasgow-ban született Grainger, 41 éves, az első női olimpia, aki öt játékot nyert öt mérkőzésen, és evezősévé válik az evezés és jótékonysági, azt mondta: „olyan szép megtiszteltetés, hogy megszerezem”.

„Mi az a kedves, ha meghallja az újévi kitüntetések listájának címeit és nevét, ha valami olyan érzésnek tekinti, hogy lépned kell újra fel.Valamit élni kell – szinte olyan, mint egy új szabvány ”- mondta.

„A megtiszteltetés a sportnak, de a jótékonyságnak is szól, és azt hiszem, hogy szép, hogy sok sportoló sokat tudott adni, és valószínűleg ez a terület néhány terület bemegyek, amikor más világokba költözöm és több jótékonysági munkát tudok végezni ”. Facebook Twitter Pinterest Jessica Ennis-Hill azt ünnepli, hogy ezüst győzelmet nyert a Rio nő női heptathlonjában. Fénykép: Mike Egerton / PAAntarctic szakértő és a HIV-kutatás úttörője a tudósok körében dameket készített tovább a 2016. évi játékokkal Londonba, és már CBE volt.Magasan díszített paralimpiai lovas, Lee Pearson, aki már rendelkezett MBE-vel, OBE-vel és CBE-vel a lovassport és a fogyatékossággal élő sport szolgálatáért, lovagolt. , mondta, hogy egy MBE megszerzése „csodálatos érzés”. „Nagyon remekül néz ki, ha a nevemet egy MBE-vel látják el. Nagyon büszke vagyok, és ez nagyon motivál. Whitlock, aki 2017-ben házasodik, hozzátette: „Sportolóként soha nem számítottam rá, hogy megkapom, és elismerten elképesztő”.

15 éves Ellie Robinson, a Rio úton aranyat és bronzot vívó úszó úszó úr azt mondta, hogy reméli, hogy másokat is ösztönöz, mivel Ellie Simmonds ihlette. MBE-ből azt mondta: „Ha egy fogyatékkal élő 15 éves ember megteheti, akkor bárki megteheti.Nagyon sokféleségük van a díjakban, és ez csak évről évre javul. ” Facebook Twitter Pinterest Ellie Robinson a nők 50 m-es pilóta S6-éjének ünnepségen Rio-ban. Fénykép: Andrew Matthews / PA

James Jones püspök, 68 éves, a Liverpool volt püspöke és a Hillsborough független testületének elnöke, amely az eredeti nyomozások megsemmisítéséhez vezetett. A tiszteletet „tisztelgésnek” nevezte a Hillsborough családoknak. “Nagy megtiszteltetés, de nyilvánvalóan szomorúsággal bír a családok tartós veszteségérzete miatt” – mondta.

Elismert fotóriporter és háborús fotós, 81 éves Donald McCullin, aki a Megfigyelőnél dolgozott. A Sunday Times és a Sunday Times szerint a lovagrendszer „belsőleg felmelegítette”.A Northumbria rendőrségi és bűnügyi biztosa, Vera Baird QC a nőknek nyújtott szolgáltatások és az esélyegyenlőség hölgyévé vált. Justine Roberts-t, az Mumsnet társalapítóját és vezérigazgatóját CBE -vé teszik. Hillsborough-i kampány, Prof Phil Scraton lemond az OBE-ről. Különös figyelmet akarja a gyermekekkel és fiatalokkal, valamint a társadalmi mobilitást ösztönző szolgáltatásokra és a velük folytatott munkára.Azt akarja, hogy hangsúlyozzon azokra, akik a diszkrimináció minden formája ellen küzdenek, és hogy a lista tükrözze az Egyesült Királyság minden sétáján és más részén élő emberek érdemeit és eredményeit.

A televíziós műsorvezető és a rák elleni küzdelemben részt vevő Lynn Faulds Wood A 68 éves, a BBC Watchdog programjának korábbi tagja azt mondta, hogy elutasította az MBE-t, hisz abban, hogy a kitüntetések rendszere tisztességtelen, és felszólította annak felülvizsgálatára, hogy „az országot a 21. századba húzzák”.

Azt mondta, hogy nem tudja, ki terjesztette elő nevét a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos munkájáért, de úgy érezte, hogy képmutató lenne elfogadni. Ellenzi a végén az „birodalom” szót, és „csak nem fogadná el, amíg még mindig vannak pártadományozók, akik hatalmas összegeket adományoznak és megtiszteltetést szereznek”.

Author: admin