Először Kanada verte az Egyesült Államokat. Most a hangsúly a CPL döntőjére fordul, ahogy a futball bővül

A kétlábú CPL döntő a verseny kezdő szezonjának csúcspontja, és annak eredménye a bajnokság sikerének jelzése lesz. Öt éve készül a liga a szezonban több mint 400 000 résztvevővel, köztük 17 611-en a Forge kezdő meccsén. Az év átlagos látogatottsága egészséges 4279 volt. Kanada felülmúlta és felülmúlta az Egyesült Államokat. Nincs előrelépés Berhalter alatt. Bővebben

A tervezés részeként a szervezők a sikeres kanadai export megtérülését tűzték ki célul, köztük Marcus Haber és David Edgar, akik szilárd karriert töltöttek be az Egyesült Királyságban. A csapatok hét külföldre korlátozódhatnak, és csak öten engedhetnek játékot.Edgar 14 éves korában költözött Angliába, hogy kövesse álmát, és végül a Premier League-ben játszott a Newcastle-ben.

„Sokáig volt folyamatban, és sokat tudtam róla, mert én voltam az egyik akiket vissza akartak térni, mert részt vettem a válogatottban, külföldön voltam és Bet365 magas szinten játszottam “- magyarázza Edgar.

A CPL-hez való csatlakozás első szezonban nem mindig volt az Edgárra vonatkozó terv része az angliai „befejezetlen ügyek” miatt. A védőt azonban lenyűgözte a hallott, és végül fel is iratkozott. A CPL Európában szerzett tapasztalatai miatt még a tanácsát is kérte.A rajongók mindig ott voltak, de még soha nem volt lehetőségük olyan csapatot választani, ahonnan támogatják David Edgar

Az e heti kétlábú döntőben Forge a Cavalry-val fog találkozni, olyan csapattal, saját behozataluk segíti. Dicsekedhetnek a kongói válogatott Dominique Malongával, aki 11-szer volt eredményes, és az angol Jordan Brown-val, aki betalált az első góljukra. A csatár az Arsenalban kezdte ifjúsági karrierjét, mielőtt a West Hambe költözött, ahol az Európa Ligában játszott, majd később a Bundesligában, majd Csehországban bűbájozott Hannoverrel.Egy dolog külföldi munkaerő-költözés egy dolog, de ahhoz, hogy egy teljesen új bajnokságban versenyezhessek, elgondolkodni kellett.

„Kicsit furcsa volt, nem tudtam, mit tegyek. Várhatom, hogy csak véletlenszerűen javasolták nekem – mondja Brown. – Akkor ügynökkel volt dolgom, és ő keresett, hogy menjek ki Észak-Amerikába. Akkor még nem szívesen mentem Amerikába, és jöttem fel Kanadával, amiről a futball szempontjából nem sokat tudtam. ”

A CPL-nek természetesen kiemelt prioritása volt rajongók vonzása. Az 1980-as évek óta nagy indulás indult Kanadában az első profi bajnokság Bet 365 népszerűsítésére. Marketing kampányok indultak országszerte, a 10 tartományból öt képviseltette magát.A Cavalry és a Forge szurkolói bázisának növekedését a siker segítette, az utóbbi a liga legmagasabb átlagos látogatottságát, 6558-at élvezte.

„A kanadai focirajongók mindig is ott voltak, de még soha nem volt esélyük arra, hogy válasszon egy csapatot, ahonnan a támogatást nyújtja ”- mondja Edgar. „Voltam egy történelmi győzelemért az államok elleni válogatott meccsen, és a stadion tele volt, így a szurkolók ott vannak, és mivel a válogatottnak most ilyen jól megy, ez segít a CPL növekedésében, mivel a siker népszerűséget szül. ebben az országban, és igazából nem volt miért izgulniuk a kanadai futballban, és most megvan a saját bajnokságuk, a válogatott pedig jól teljesít, így kéz a kézben jár. ”„ Amikor minden jól megy ”: A kanadai Alphonso Davies az álmot éli.Az ország multikulturális felépítése azt jelenti, hogy rengeteg rajongója van, de akiknek korábban külföldön kellett keresniük rúgásaikat, ha nem Toronto, Vancouver vagy Montreal környékén élnek, akik az MLS-féleket fogadják. Alphonso Davies a Bayern Münchenbe költözve és Ballou Tabla a Barcelona könyveinél reménykedik abban, hogy más ilyen tehetségek is odakint vannak, és végre megvan a lehetőségük a bizonyításra. lehetősége van arra, hogy egy nap a klubokban játszhasson ”- mondja Edgar. „Amikor 14 évesen átköltöztem, Kanadában nem volt ez az infrastruktúra. Az összes legjobb játékosnak távoznia kell, hogy külföldre menjen, és sok tehetség veszteségbe került, mert egyes országokban nem kaphattak vízumot, vagy szüleik származása miatt nem játszhattak Angliában, így nehéz volt.Szerencsés voltam, mivel szüleim Newcastle-ből származnak, és kaphattam brit útlevelet, de mások nem voltak ilyen szerencsések. Azért, hogy fiatal kanadai gyerekek jöjjenek nézni Hamilton játékát, és inspirálódjanak, hogy idősebb korukban játszhassanak Hamiltonért, ahelyett, hogy külföldre kellene mennek álmaik megvalósításához. Itt vannak az MLS csapatai is, és fiatal koromban nem volt Toronto FC. ” Facebook Twitter Pinterest A lovasság Jordan Brown központja átjutott a West Ham ifjúsági rangjára. Fotó: Kanadai Premier League / USA Today Sports

A CPL külföldön már kihatással volt a fenntartható bajnokságban való játék lehetőségét kereső játékosokra.Brownt és Edgart egyaránt meglepte a kiállított szabvány. “Sok olyan játékost ismerek, akik az elején még ide sem akartak jönni, elutasították, de most megbánják és el akarnak jönni” – mondja nekem Brown.

Tervek vannak a következőre: a bővülés, mivel a hét csapatos bajnokság nem hosszú távú kilátás, és másokat is be kell vonni, hogy versenyképesebbé váljanak és nagyobb országos hatást fejtsenek ki, mivel Kanada a 2026-os világ felé vezető izgalmak maximális kihasználását várja Csésze.A terv – bár semmit nem erősítettek meg – az, hogy jövőre további három oldalunk legyen.

„Meg fog történni, ez egy hosszú folyamat, nehéz lesz, de abból, amit eddig láttam az alakuló szezon lenyűgöző volt, és a rajongótábor ott van ”- mondja Edgar. “Még mindig vannak kincsek, amelyeket ki kell dolgozni, de ha megnyerjük ezt a bajnokságot, akkor csak több rajongót hozunk Hamiltonba, és ez Calgary esetében is így lesz.” The Fiver: regisztrálj, és megkapod a napi futball e-mailt. >

Rövid távon a Cavalry sokak meglepetésére a kanadai bajnokság kupagyőzelmével növelte a bajnokság profilját az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecaps ellen. “Eleinte a TV-hálózatok nem adtak nekünk semmilyen elismerést vagy elismerést” – magyarázza Brown. „A TSN-en a vancouveri meccs előtt azt mondták, hogy a Vancouver Whitecaps„ egy calgaryi csapatot ”fog játszani, így nem vették tudomásul, hogy még a nevünkön is hívnak minket.

„ Ami a bajnokságunk expozíciója hatalmas volt, az emberek elkezdtek minket jobban értékelni, különösen a mi bajnokságunkban.Az emberek azt mondták, hogy mi vagyunk a legjobb csapat, és mi viseljük a bajnokságot. Ez jó volt a bajnokságnak, de még jobb csapatunknak, ez valóban feltett minket a térképre. Azt a pletykát hallottam a meccs után, hogy sok játékosunkat az MLS klubjai nézték meg. ”

Annak bizonyítékával, hogy a legjobb csapatok versenyezhetnek az MLS ellenzékével a pályán, eljött az idő, hogy bebizonyítsuk mit lehet tenni róla. A válogatott mindent megtett a foci reklámozásáért az országban, most a hazai játék követi a példáját, és egy izgalmas döntő csak a fantázia megragadására szolgálhat.

Author: admin