Jamie Murray: “Azt mondom, hogy Andy nem a legkönnyebb fickó, aki azonnal felmelegszik”

Találkozunk a Lawn Tennis Association képzési központjában, London délnyugati részén. A hivatalos ügynökök és a publicisták tipikus sportcsillagos kísértetje vagyok, tehát amikor egy magas, váratlanul enyhe ember önmagában jelenik meg az előcsarnokban, egy pillanatra még csak nem is ismerem el őt. A 30 éves nem úgy néz ki, mint a legtöbb profi sportoló. Nincs a szokásos nagyfelbontású ápoló- vagy karamellizáló arcbőr, és viselkedése enyhén meleg és nyugodt. Ha az alkalmazottak nem álltak meg az asztalnál, hogy gratulálok, soha nem fogod kitalálni, hogy híresség volt. Murray tiszteletteljes szeretettel és alázattal beszélget mindegyiknek, amely teljesen hitelesnek tűnik.

Valójában egy férfi számára, aki karrierje csúcspontjában van, Murray nem annyira fiatalító, mint alacsony kulcs, még csaknem majdnem lakás.A két testvér naposabb természetűnek nevezik, és minden bizonnyal nyugodt és könnyűszemű, ám nincs sugárzó mosoly, nincs nyilvánvaló öröm az 1. számú világának állapotában, ezért kíváncsi vagyok, hogy tudom, mennyi öröm, amit a tenisz kap. Játsszon valaha a puszta móka miatt?

„Nem, nem igazán tennék, nem. A gondolkodásmódom nem engedné meg, hogy ezt tegyem. ” Akkor mit élvez teniszezőként?Gondolkodva mérlegeli a kérdést. “Azt hiszem, számomra látja az összes felkészülést és mindent, ami belement a meccsbe, a versenybe és a győzelembe, és tudta, hogy minden fizetett.” Mivel a világ első rangsorában jól érzi magát, mosolyog. „De azt hiszem, még mindig inkább az a tény, hogy négy éves koromban elkezdtem teniszezni, és 26 évvel később elértem a fegyelem tetejét. Megérte az összes erőfeszítést, az áldozatokat, a magasságokat, a mélységeket, tudod, az összes kitartást.Mindent megértett, mert a sportom tetejére került, és amikor elkészítem a játékot, azt mondhatom: „A világ első számába kerültem.”

De még most is, , a győzelem elégedettsége még mindig nem jelenti a veszteség fájdalmát. „A veszteségek valóban fájnak, míg a győzelem az, amit tenned kell. Ez az, amit elvárnak tőled. Amikor elvesztettem a mérkőzéseket, még rosszabbnak, sokkal rosszabbnak éreztem magam, mint amikor örültem annak, hogy bizonyos versenyeket megnyerhetek. Ami furcsa, azt hiszem. Úgy értem, ebben az évben két nagy slámit nyertem, ami elképesztő volt, és természetesen nagyon örültem annak, hogy mindkét alkalommal nyertünk. De én nem szeretem az öröm ugrását. ” Lehetek játszani veled ezen a héten, és a jövő héten egy másik srácgal járok, akik ellen játszanak.Ez nehézséget okozhat. Jamie Murray Facebook Twitter Pinterest Murray testvérek a Davis Cup győzelméről – video

Murray korai ígéretének eredményeként a bíróság azt jelentette, hogy 11-re már teljes munkaidőben edzett, és „munkának tekinti”. Anyja, Judy, junior bajnok volt, és arra törekedett, hogy minden hétvégén két fiát délre vezesse az angol játékosok ellen. “Amikor felnőtt voltam, a világ legjobb játékosaival akartam játszani a legnagyobb bajnokságokon és a legnagyobb pályákon.” 15-kor azonban Murray-t elfáradt fivére, Andy. „Nem igazán élveztem a teniszezést. Nem teljesítettem különösebben jól, és az életemnek ebben a szakaszában azt mondanám, hogy nagyon távol van a világ tetejéig való eljutástól. A rangom szörnyű volt.Aztán párosként kezdtem játszani, és hirtelen még több sikert arattam. Valójában nem volt döntés; az egyedülállók nem volt választás, és a párosok lehetőséget adtak arra, hogy teniszből karriert tehessek.

Murray 2007-ben elnyerte a Wimbledoni vegyes páros címet, de küzdött, hogy meggyőződjön róla, mint következetes versenyző, és testvére sikere miatt eltakarta a közvélemény. 2013-ra demoralizálódott, és az előző szezonban 14 különböző partnerén keresztül dolgozott, és nem volt jutalom, és komolyan fontolóra vette az feladást. De aztán sikeres partnerséget alakított ki az ausztrál John Peers-szel, amely továbbjutott a két grand slam döntőbe.Az elmúlt évben a második helyen állt a világon, majd új partnert talált a brazil Bruno Soares-ben, és megfelelő díjjal részesült az 1. számú rangsorban.

Mindig elbűvölte a páros személyes dinamika. . Azt mondanám, hogy olyan, mint egy házasság. A felébredés pillanatától kezdve vele vagy azzal a személlyel, tehát ha nem lép fel, amikor feljutsz a bíróságra és stresszes helyzetben vagy, akkor nem tudsz jól kommunikálni a partnerével, és nem megy jól, hogy megnyerte a meccset. ”

Óvatosan homályos, hogy miért fejeződött be a Peers-szel fennálló partnerség tavaly, ám állítólag bizonyos vereségek miatt vádolta őt. „Olyan magam döntöttem, hogy szeretnék találni valakit.Nos, mi nem jöttünk ilyen jól, és szerintem olyan volt, mintha azt gondolnánk, hogy mindketten egy kicsit frissnek gondolkodtunk, csak új energiákat, ilyen cuccokat. ” Hogyan értek el megállapodást a felosztásról? “Alapvetően csak e-mailt küldtem neki.” Szó szerint elküldte neki egy kedves Johnt? Ööö, igen. Vannak, akik szeretik szemtől szemben csinálni, de manapság az emberek szöveges üzeneteket küldhetnek, WhatsApp üzenetet küldhetnek. „Nem én vagyok, hanem te vagy”, ez a fajta dolog. Annyira sok módja van annak, hogy kikerüljék belőle, nincs ott? ”

A páros tenisz Tindernek hangzik. “Teljesen, igen, és ez egy kis társkereső medence is.” Az áramkör összes szereplője folyamatosan szemügyre veszi egymást potenciális jövőbeli partnerekként, „és természetesen nem olyan, mintha együtt lennénk, és normál kapcsolatban szétválnánk, csak külön utakra mennénk.De játszhatnék veled ezen a héten, és a következő héten egy másik srácmal játszok, és ellenünk játszunk. Nem lehet elmenekülni tőle, tehát ez valamilyen kellemetlenséget okozhat. ” Úgy gondolom, hogy az emberek most már csodálják Andy kitartását, elkötelezettségét és erőfeszítéseit annak érdekében, hogy odajuthasson. Jamie Murray Facebook Twitter Pinterest Új golyók: Jamie Murray, a világ most megduplázódik. Fotó: David Levene / The Guardian

Nem tudok segíteni abban, hogy Murray hőmérsékleten jobban megfelel a párosoknak, mint a híresen ingatag, rövid temperamentumú testvére. Murray sugárzik a könnyű jó természettel, ám mégis kínosnak érzem magam a testvértől, akinek a sikere mindig is árnyékot adott karrierje során.Feltételezem, hogy eleget kell tenni Andy-val kapcsolatos kérdésekkel, de valójában az egyetlen gyengén védekező vaku az anyját érinti, és akkor jön, amikor megkérdezem, milyen érzés volt egy családban felnőtt családban felnőni egy sporttól. “Anyukám soha nem szorította be minket teniszezni, tehát ha nem akartunk teniszezni, nem kellett teniszezni” – mondja gyorsan. Testvére témájában tökéletesen megjelenik.

„Nagyon sok ember csak a teniszpályán látja őt, tehát a tévében látja őt, és tudod, hogy ő… mondom ugyanakkor nem feltétlenül a legkönnyebb srác, aki azonnal felmelegszik és támogat, mert látja, hogy mindig kiabál és sikoltozik.Soha nem néz ki boldognak vagy ilyesmiben, tehát ezt megértem és megkapom, de azt hiszem, hogy az emberek most már csodálják őt kitartását, elkötelezettségét és erőfeszítéseit, amit elér, hogy odajutjon, ahol van. ”

Murray az Anglia és Skócia közötti feszültségekkel elhárítja a testvére iránti nyilvános antipátiát? “Úgy gondolom, hogy az egész” labdarúgó-vesztes foci “megjegyzés minden bizonnyal egyenesen a hátsó lábára tette őt az országgal, mert oly sok ember volt ideges.” (2006-ban egy újságíró megkérdezte, melyik csapatot támogatja a világkupán, és Murray tréfált: „Bárki, csak Anglia, ha ha!”) „Ez egy vicc volt, és a srác, aki róla írt, egy idióta volt.Andy nagyon fiatalon összevarródott, és a visszaesés nevetséges volt, és alapvetően azt vitték neki, tudod, hogy sírni kell a Wimbledoni döntő után, hogy az emberek valamilyen módon megbocsássanak. Nem mintha meg kellett volna bocsátania annak, amit mondott, mert ez csak vicc volt. De közel tíz évvel később eltelt az a pillanat, amikor az emberek csak hozzámentek. Murray olyan nyilvánvaló óvatossággal erősíti a skót függetlenség iránti támogatását, hogy szerintem ugyanakkor aggódnia kell az azonos ellenségeskedés iránt.

Ha féltékenység mutatkozik a testvérek között, akkor erre semmiféle utalást nem érzek. Murray karriernyereményeinek összege kevesebb, mint 3 millió dollár (2,4 millió font), összehasonlítva a testvére 56 millió dollárral (45 millió font), és nem tud versenyezni ugyanazon jövedelmező szponzorálási ügyleteken.Úgy gondolja, hogy ez megváltozik, ha a páros teniszt jobban népszerűsítik a tévében, ám elég filozófiainak tűnik. Kíváncsi vagyok, hogy ellentétes sikereik részben a személyiségbeli különbségeknek tudhatók be; jobb lett volna egyedülálló játékos, ha ugyanolyan démonok vezetésével látnánk, hogy bátyját kínozzák a bíróságon? “Nehéz megmondani. Azt hiszem, mindenki más. Úgy értem, hogy például valaki, például Federer, hihetetlenül vezet. Imádja a teniszt. Imádja, amit csinál, és úgy érzi, hogy boldog, kiegyensúlyozott élete van, de még mindig hihetetlenül sikeres. Úgy gondolom, hogy csak mindenki más és mindenki másképp működik. ”

Úgy tűnik, hogy egy ilyen óvatos diplomácia olyan könnyedén érkezik Murray-hoz, hogy meglepő, amikor a kábítószer-tesztelés kérdése egyértelműbb választ vált ki.Ez év elején Maria Sharapovát betiltották egy olyan anyag használatához, amelyről azt állította, hogy nem ismeri tiltottnak, tehát nem aggódik-e, hogy véletlenül megsértheti a szabályokat? – Nem, nem. Soha nem aggódott, nem. Azt hiszem, a nap végén a te felelősséged. Úgy értem, mint a Šarapova cucc, ez kissé zavar volt. Ha gyógyszert és egyéb dolgokat szed, akkor tisztában kell lennie azzal, mi megengedett és mi nem. Úgy értem, van egy webhely, amelyet csak beírt, és megmondja, tiltott-e vagy sem, tehát meglehetősen alapvető folyamat. ” Nem könnyű valódi hibát követni el? Nem, nem hiszem, hogy az.Szerintem valami hülyét kellene tennie, hogy ezt megcsináld. ”

Az olyan sport rajongók által gyakran elkövetett hiba, amit gyakran csinálok, az az elképzelés, hogy a megélhetésért szeretett játéknak a legjobb munkának kell lennie. a világban. Még az is, hogy a világ első számú legyünk, nem képes megjavíthatatlan örömöt nyújtani – de a bíróság elől való távolodás sem könnyű. amíg csak tudsz, mert senki sem fog összehasonlítani. ”A legtöbb játékos, amikor nyugdíjba vonulnak, azt gondolják:„ Másképp tettem volna a dolgokat. Kicsit keményebben dolgozhattam volna. Lehet, hogy több időt fordítottam a fitneszre, vagy keményebben dolgozhattam volna, hogy jobban szolgáljak.Tényleg mindent elhoztam karrieremből? “Nem gondolom, hogy sokan azt mondhatják, hogy megtették.”

Tud? Nevet és megrázza a fejét. “Még nem.

Author: admin