Jason Day vadászik az USA PGA Tour Championship bajnokságán

Jason Day, az ausztrál golfozó, ismét megrázta a szokásos caddy és edzője, Col Swatton veszteségét, hogy másodpercre szoruljon a nyereséges amerikai PGA Tour Championship bajnokság második fordulója után.

a 67-es kör alatt három-alulparkolt, hogy a hat versenyre hatra lépjen, a Queenslandernek két lövést hagyva a vezető és az utolsó induló győztes Billy Horschel mögött. Az első világ Rory McIlroy 65-et lőtt, hogy fenyegető jelenlét legyen a táblákon a Day és a FedEx Cup pontjainak vezetője, Chris Kirk (68) hat éves alatt.

Swattonnak vissza kellett térnie Day táskájába, miután kihúzta hét lyuk csütörtökön csípőízület sérüléssel, de késő volt a karcolás pénteken, és arra kényszerítette Jason Goldsmith mentális edzőt, hogy ismét lépjen be a szerepbe. az utolsó lyuk.Három madár a nyitó öt lyukába korán eltette a Day tetején levő táblákat, és miközben lehűlt nyolc egyenes pars-szal, egy másik 14 éves madár biztosította, hogy folytatja a vádját. A végső lyukú bogey volt az egyetlen blip.

A többi ausztrálnál keményebb volt.A 2. világbajnok, Adam Scott folytatta aggasztó tendenciáját, hogy nem tud négy fordulót összegyűjteni, és pénteken 72. lövöldözve legyőzte az egyiket az egyenlő feletti árnyalatra és a 16. helyre döntetlen lett.

Scott három volt az első hét lyukán. de visszatért a 15 lyukon át egészen addig, amíg egy csúnya dupla bogey a 17. napon megrontotta esélyeit. “Csalódott voltam a 17 éves korban, rossz lendület volt és nehéz idő ezt megtenni, tehát most azt kell remélnem, hogy a vezetőknek kemény hétvége van, és jó is van” – mondta Scott.

A bajnokság már nem elérhető John Senden (75) és Geoff Ogilvy (77) számára, mivel ők tartják az utolsó két pozíciót a 29 fős pályán, Senden hét felett, az Ogilvy pedig egy távoli utolsó 14-nél a par.

Author: admin